Дейността на Bansko Street Dogs  (организация, ангажирана в приютяване и

...
Дейността на Bansko Street Dogs  (организация, ангажирана в приютяване и
Коментари Харесай

"Bansko Street Dogs" в помощ на бездомните кучета

Дейността на " Bansko Street Dogs "   (организация, ангажирана в приютяване и обезпечаване на дом на безстопанствени кучета) се разраства от ден на ден - има към този момент над 100 осиновени кучета и към 100 кастрирани.
" Много елементарно ще се позволи казусът, в случай че хората се научат какъв брой е значимо да кастрират своите животни. Така нещата се решат доста по- бързо ", сподели в " 12+3 "   Сара О`Нийл от " Bansko street dogs ".

Тя уточни още, че в града се изоставят и животни от хора, пристигнали от други обитаеми места.

Организацията е основана при започване на предходната година от британката Сара О`Нийл. Дейността им е почнала откакто Сара намерила женско куче и осемте й дребни в изоставена постройка. Сара поставя грижи за тях, а в следствие намира дом за всяко едно от кучетата. Малко по-късно открива друго женско куче с дребни, за които също намира грижовни стопани.

Така се слага начало на активността на организацията, записана е публично, а за към година доброволците са намерили осиновители за повече от 100 безстопанствени кучета. По-голямата част от тях са осиновени в чужбина. Кучетата са намерили дом в Съединени американски щати, Англия, Холандия, една дребна част са осиновени и в страната.

" Много по-лесно намираме домове за кучетата отвън България. Но въпреки всичко има и български фамилии, които поради децата си осиновяват бездомно куче ", уточни Лилия Кибар също част от организацията.

Организацията се е заела с кастарцията, чипирането и ветеринаро-медицинските грижи за животните, които попадат при тях. Дейността се финансира напълно от доброволци, а средства се събират с благотворителни мероприятия.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР